Stažni potop FIESA - 27. in 28.maj

Ob zaključku tečaja P1, 27. in 28. maja, se nas je tudi nekaj "ta starih" DRMjevcev odločilo, da izkoristimo prekrasen, končno že poleten vikend in preverimo temperature morja, pa seveda, če se niso mokre obleke, kot to rade počnejo, čez zimo preveč skrčile.

Več se nas je zbralo v soboto, jaz, Marjan in Aleš smo opravili vsak po en potop, bolj zagnana Tanja in Renato pa vsak po dva. V nedeljo pa se mi je na obeh potopih pridružil Aljoša.

Fiesa kot vedno, ni razočara. Pod termoklino nas je sicer malo zazeblo, tudi vidljivost pod grebenom in na pesku je bila zgolj zadovoljiva, a DRMjevci se pač ne vdamo zaradi takšnih malenkosti. Opravili smo obvezen obisk na potopljene barke in tudi na vsa ostala prevozna sredstva, ter preiskali vse znane in še kakšen neznan kotiček grebena. Največ veselja so nam naredili preštevilčni ogromni polži ploskoglavci, pa seveda tudi morski konjički, jastogi, listi, vrtinčarji, sipe, kavali in še vsega mnogega, kar nam ponuja ta naš mali košček morja.

Besedilo in foto: Alenka Kokalj