Poletni DRM tabor 2017 na Braču
Hladna fronta nas je v soboto, 1. julija 2017, iz Ljubljane pospremila do Splita in naprej s trajektom do Brača, kjer smo imeli v Bolu 2 tedna naš tokratni poletni potapljaški tabor. Nekatere naše staroste so takoj imele pripombo nad oznako "tabor", češ, da bivanje v udobnih apartmajih s klimo, wi-fijem in sodobno opremljenimi kuhinjami ni tabor, pa smo jih mladci prijazno utišali z argumentom, da je poimenovanje tega skupnega potapljaškega druženja pač v DRMju tradicionalno in ga ne mislimo spreminjati. So pa štirje po stažu mlajši člani društva lepo in suvereno prvi teden taborili v enem manjših privatnih kampov v Bolu in s tem tudi formalno izpolnili kriterij za tabor ...več

Dan potapljačev Slovenije v Fiesi
V soboto, 3. junija 2017 so PLKjevci naročili lepo vreme in mirno morje. Kot eni glavnih organizatorjev dneva potapljačev Slovenije so že nekaj tednov prej začeli načrtovati dogodek, prav zaradi naročenega vremena pa dokupili nekaj tend za senco, zaradi okoli 300 prijavljenih pa priskrbeli dodatne gasilske komplete miz in klopi. ...več

Zaključen pomladni CMAS P1 tečaj 2017
Letošnjega začetnega tečaja se je udeležilo 7 kandidatk in kandidatov. Nosilec tečaja je bila naš inštruktor Jure (CMAS M1), pomagala sva še inštruktorja Miran (M3) in Irena (M2)...več

Stažni potop FIESA - 27. in 28.5.2017
Ob zaključku tečaja P1, 27. in 28. maja, se nas je tudi nekaj "ta starih" DRMjevcev odločilo, da izkoristimo prekrasen, končno že poleten vikend in preverimo temperature morja...več

Prvomajski tabor 2017 - KRK
Za prvomajske praznike smo se DRMjevci odpravili na Krk in se utaborili v apartmajih pri Toniju v Pinezićih. Od planiranega 6-dnevnega potapljaškega tabora smo glave pomočili pod gladino le 4 dni. A nič zato, smo pa lahko dodobra krstili in preizkusili novo klubsko pridobitev: plinski žar! In pregledali vse bazene vseh akvarijev na otoku...več

Velikonočni tabor 2017 - BALE
V tem letu je velika noč »padla« precej pozno, sredi aprila. Temperatura morja v tem času pa je že okoli 14 stopinj in odločili smo se, da organiziramo krajši potapljaški tabor v Istri. Udeležilo se ga je 6 članov (še kakšen je bil s prehladom ali z mokro obleko z nami le v mislih). V treh dneh, od 15. do 17. aprila, je bilo možno opraviti kar 7 potopov, skupno smo jih opravili 42 potopov...več